Dvogodišnji program

Akademija zasnovana na najvišim standardima

Naučite da razumijete potrebe vašeg pacijenta, osluškujete organizam i donosite zaključke o strategijama potrebnim za konačni cilj do zdravog i harmoničnog organizma!

Teorija

Teorijski dio programa upoznaće vas sa homeopatskim načelima i praksom, gdje ćete dobiti sjajne temelje i znanje kako biste bili u mogućnosti napredovati i širiti svoja znanja na ovom polju. 

Nivoi zdravlja

Koncept jedinstven za IACH Akademiju – Nivoi zdravlja, koje podrazumijeva edukaciju o povezivanju nastanka i razvoja bolesti u cjelinu sa kasnijim predviđanjem toka liječenja, možete učiti samo u ovoj školi.

Materia medica

U toku pohađanja Akademije detaljno radite i na analizi lijekova i njihovih glavnih karakteristika, te ćete tako proći analizu 150 lijekova i njihovih manifestacija u svakodnevnoj homeopatskoj upotrebi.

 

Repertorizacija

Naučićete i kako da se snalazite sa simptomima – kako da ih rangirate, prepoznate i adekvatno primijenite naučeno. 

Proučavanje slučajeva i analiza

Interpretacija simptoma jedan je od ključnih faktora za dobru terapiju i primjenu homeopatskih preparata – u sklopu ovog dijela programa detaljno prolazite analizu slučajeva, strategije i praćenje napretka i tok terapija. 

Pitanja i odgovori

Za sva vaša pitanja, nedoumice ili prijedloge, stojimo na raspolaganju u svakom trenutku, a tokom trajanja programa, kao i nakon završetka nam se možete obratiti za savjet ili podršku u terapiji. 

Nivoi zdravlja

homeopatsko lijecenje

Nova teorija, lakše razumijevanje

Nova teorija Nivoi zdravlja omogućiće vam duboko razumijevanje procesa obolijevanja i izliječenja kroz koje vaš pacijent prolazi, a pomoću nje ćete lakše razumjeti kada primijeniti homeopatski lijek, u kojoj potenciji, koliko ga često ponavljati i kakvu reakciju možete očekivati.

Imaćete mogućnost pratiti dugotrajno liječenje mnogih slučajeva, vidjeti na koji način profesor George Vithoulkas uzima slučaj, kako analizira i sažima informacije kako bi pronašao ispravan lijek, koje strategije koristi kako bi došao do lijeka te kako razlikuje lijekove.

Trajanje programa

Edukacija je uobličena u 25 vikend predavanja, a sveukupno sa završnim radom i ispitom traje  2,5 godine.

Program se sastoji od 300 sati video i audio zapisa, 300 sati individualnog učenja i 150 sati kliničke prakse (ukupno 750 sati).

Profesor Vithoulkas govori engleski, a videozapisi imaju titlove. Nakon svakog predavanja slijedi interaktivna rasprava s koordinatorima te pitanja i odgovori, kako biste u potpunosti shvatili temu časa i bili u mogućnosti da razumijete srž odslušane lekcije. 

Veoma je važno da učestvujete u interaktivnom dijelu, jer ćete tako na najbolji način primijeniti naučeno i imati odličnu osnovu za narednu lekciju i nadograđivanje znanja. 

homeopatija lijekovi
isjecena

Za koga je program?

Polaznici kursa mogu biti svi koji se interesuju za homeopatiju, žele naučiti nešto novo i to primijeniti na sebi i drugima, te svi oni koji žele unaprijediti svoje zdravlje jednom od najstarijih metoda liječenja i primjene prirodnih preparata. 

Mogu da se prijave i iskusne homeopate, koji treba da nadograde svoje znanje, jer je Akademija riznica znanja i vještina koje mogu da se primjene u svakodnevnom radu.

Svi budući polaznici biće u mogućnosti razviti duboko razmijevanje bolesti, a iskusnim homeopatama program će omogućiti proširivanje znanja i unapređivanje prakse liječenja.

Za početnike, kurs je sjajna osnova za osposobljavanje u području klasične homeopatije i primjene na sebi i drugima.

Značaj programa

Glavna, te možda i najvažnija karakteristika kursa jeste što učite neposredno od profesora Vithoulkas-a.

Po završetku kursa, bićete u potpunosti spremni odgovoriti svim izazovima i dijagnozama, te ih uspješno prepoznati i liječiti homeopatskim pripravcima.

Obezbijeđen vam je kontakt i savjetovanje sa koordinatorima i mentorima Akademije, a svaki student ima individualno praćenje, koje pomaže u napretku edukacije i prelasku na viši nivo. 

Uz testove i vježbe samoprocjene bićete u mogućnosti provjeriti vaš nivo znanja, a na raspolaganju su vam i opsežne bilješke kao i savjetovanje oko literature Hahnemann-a, Kent-a i  Vithoulkas-a.

prirodno lijecenje bolesti
homeopatija

Cijena programa

Cijena školarine iznosi 2400 eura. 

 

Školarina može da se plaća jednokratno ili u 4 ili 8 rata, a uplatom prve rate dobijate status studenta Akademije. 

Cijena uključuje i izlazak na završni ispit, nakon kojeg dobijate diplomu Međunarodne Akademije klasične homeopatije.

U sklopu statusa studenta uključen je i popust od 30% za kupovinu knjiga profesora Vithoulkas-a, koje možete pogledati OVDJE.

ČESTO POSTAVLJENA PITANJA

Profesor Vithoulkas govori engleski, a program je dostupan sa srpskim, engleskim, španskim, grčkim, italijanskim, ruskim, portugalskim i rumunskim titlovima.

Upis za prvu generaciju studenata za BiH je u toku!

Naravno. Moderator koji odgovara na vaša pitanja putem foruma, ocjenjuje vaš napredak s testovima nakon svakog modula i pomaže vam u organizaciji je tu za vas u svakom trenutku.

Da, s praćenjem od jedne, dvije ili više godina - uključujući potpunu analizu pravilnog načina procjene simptoma i njihove sinteze što kao rezultat ima preciznu homeopatsku terapiju.

Polaznici medicinske struke, ukoliko žele sertifikat treba da rade diplomski rad, ili mogu dobiti potvrdu o pohađanju. Polaznici koji nisu medicinske struke dobijaju potvrdu o pohađanju, a ukoliko žele da polažu završni ispit, treba da dodatno završe kurs za medicinski dio.