Akademija

Dobro došli!

IACH je akademija klasične homeopatije, predvođena uglednim profesorom George Vithoulkas-om, te zasnovana na najvišim obrazovnim standardima prema principima Samuela Hahnemann-a. Cilj Akademije je da svakom polazniku da osnovu, bogato znanje i mogućnost primjene naučenog u praksi, ali i širenje svijesti o važnosti ove tradicionalne metode liječenja.

Na IACH akademiji imate priliku učiti po najsavremenijim principima homeopatske prakse. Nakon što završite kurs, bićete u mogućnosti prepoznati oboljenje, odrediti njegovo porijeklo te odabrati odgovarajuću homeopatsku terapiju. Osim što ćete biti u prilici pomoći svojim pacijentima, znaćete slušati i vlastito tijelo, što će vam dodatno pomoći da u potpunosti razumijete homeopatsku praksu.

Priuštite sebi životno iskustvo, edukaciju koja će vam omogućiti da se osposobite za rad kao homeopata, a znanje koje ponesete iz Akademije, u potpunosti će vam promijeniti pristup zdravlju i ljudskom organizmu.

Naš pristup

homeopatija cvijece mirisna ulja
lijecenje biljem
Naša misija
Naša glavna svrha je širenje ovog divnog terapijskog modaliteta širom svijeta, kao i obrazovanje naših budućih studenata prema najboljim obrazovnim i naučnim standardima.

Bilo da ste bez ikakvog znanja i iskustva o homeopatiji, ili ste se već susretali s ovim terapijskim mogućnostima, Akademija je svakako za vas! Možete nadograditi svoje postojeće znanje i vještine, ili ih u potpunosti implementirati u svoju svakodnevnu terapeutsku praksu.

Naša vizija
Cilj Akademije je podučavati talentovane pojedince koji duboko brinu o zdravlju, kako bi bili u mogućnosti pomoći kako sebi, tako i svojim pacijentima.

Kroz kompletan proces edukacije prati vas iskusni mentor, na čelu sa uglednim profesorom Vithoulkas-om. Znanje koje ćete steći na Akademiji je itekako stručno i neizmjerno vrijedno. Vaš koordinator vam je na raspolaganju u svakom trenutku, što iskustvo učenja čini potpunim i detaljnim.

Profesor George Vithoulkas

Profesor George Vithoulkas je 1996. godine dobio nagradu za pravo na život (alternativna Nobelova nagrada), za izvanredan doprinos oživljavanju homeopatskog znanja i obuci homeopata prema najvišim standardima.
60 godina iskustva, koliko ga profesor Vithoulkas ima, omogućile su mu da svo znanje i upućenost u materiju primijeni na akademski kurs koji imate priliku pohađati i steći bogato znanje, primjenjivo na svim poljima zdravlja.

George Vithoulkas je grčki profesor homeopatije. Studirao je homeopatiju u Južnoj Africi, a na Indijskom univerzitetu za homeopatiju 1966. godine stekao diplomu, od kada kreću njegovi uspjesi i priznanja. Danas, Vithoulkas je počasni profesor na preko 10 univerziteta širom svijeta, a tokom svog rada obučavao je i iznjedrio nekoliko hiljada homeopata koji danas rade kao iskusni praktičari, unapređujući kako svoje, tako i zdravlje svojih pacijenata.

Profesor je jedini edukator koji omogućava svojim učenicima da uživo učestvuju na njegovim predavanjima, objašnjavajući na licu mjesta kako analizira čovjeka i bira pripravke sa kompletnim procesom liječenja i potpunim informacijama.

Nosilac je mnogobrojnih zlatnih medalja, počasnih nagrada i prestižnih priznanja, a njegove knjige prevedene su na 36 jezika. Njegovo ime upisano je u Zid časti Kraljevskog medicinskog društva, a prepoznala ga je i Svjetska zdravstvena organizacija kao i Evropski Parlament, koji su ga pozvali da uzme učešće u njihovim diskusijama, časopisima i prezentacijama.

Rad i djelo profesora Vithoulkas-a imale su veliki uticaj na prihvatanje te prije svega upoznavanje sa homeopatijom, a nemjerljiv je njegov doprinos u prihvatanju homeopatije kao načina liječenja i primjene homeopatskih sredstava danas.

Na IACH e – learning platformi imate priliku učiti od najboljeg – profesor Vithoulkas iskusni je homeopata, praktičar te prije svega čovjek koji u potpunosti ulazi u srž ljudskog organizma, radeći u službi zdravlja i njegove održivosti.

profesor george vithoulkas
homeopatija lijecenje biljkama

Vaš koordinator

Olivera Kovačević

Dobrodošli na Akademiju klasične homeopatije! Biću Vaš koordinator tokom kompletnog procesa prijave, učenja i pohađanja časova, a u svakom trenutku mi se možete obratiti za sva pitanja, informacije i nedoumice. 

Obratiti mi se možete putem kontakt telefona ili ispunjavanjem forme na OVOM LINKU.

Olivera Kovačević se homeopatijom bavi od 2013. godine, a diplomirala je na Akademiji 2015. godine. Od tada, kontinuirano se usavršava u I.A.C.H. na Alonisssos – u. Koordinator je od 2020. godine.

homeopatija mentor